• Projekt Erasmus+

          • 3. deň -  24. 4.

            Dnes sme si spoločne s priateľmi zo Španielska posunuli hranicu strachu a mnohí ju prekonali v CROC Terrarium studio & Tropical world. Navštívili sme aj farmu Podzámocký dvor a spoznali podzemné tajomstvá priehrady Bebrava.

            1. deň - 22.4.

            Projekt Erasmus+ k nám znovu doviedol pedagógov z mesta Petrer v Španielsku. A nielen ich, ale aj 12 žiakov šiesteho ročníka. Veríme, že tento týždeň u nás bude pre nich nezabudnuteľný. Dnes sme začali spoznávaním oboch škôl a mesta Krupina.

            2. deň -  23.4.

            Naši piataci dnes prezentovali Slovensko a mesto Krupina pre priateľov zo Španielska. Sme na nich veľmi hrdí. Súvislý text predniesli v angličtine s nádhernou výslovnosťou. Ďakujeme za prijatie na Mestskom úrade Krupina! Popoludnie naši priatelia a naši žiaci strávili spoznávaním histórie mesta.

          • Nepovinná literatúra s Lukášom Latinákom

          • Dňa 23. 4. 2024 k nám do školy zavítal obľúbený slovenský herec, člen divadla Astorka Korzo 90 Lukáš Latinák . Počas dvoch hodín nám priblížil čarovný svet poézie, ktorý možno v dnešnej  modernej a digitálnej dobe nie je žiakom až taký blízky. Pripravil si pre nás vtipnú ale zároveň náučnú prednášku, ktorá sa venovala literatúre, histórii i poézii. Na začiatku nám porozprával svoj príbeh života, spomínal školské časy a svoj záujem o rodnú reč a literatúru. 

            V druhej časti prednášal básne známych slovenských autorov: Ján Kollár – Slávy Dcéra, Ján Hollý,  Ján Botto- Žltá ľalia, Ján Smrek- Iba oči. Jeho prednes  zaujal našu pozornosť. Väčšine žiakov sa  jeho prednáška páčila, jeho vystúpenie malo svojskú humornú aj vážnu stránku, obohatenú umeleckým prednesom, analýzou významných slovenských literárnych diel, mnohé myšlienky prepojil so súčasnosťou.

          • Minifutbal- mladší chlapci - okres

          • Medailovú zbierku ostatného týždňa doplnili včera mladší žiaci v minifutbale. Na okresnom kole ich síce kvalitatívne aj výsledkovo prevýšili súperi z Dudiniec a ZŠ E.M. Šoltesovej, no v poslednom zápase si poradili so Sebechlebami a tak odchádzali z okresného kola s bronzovými medailami.

            Chlapcom ďakujeme za bojovnosť a vzornú reprezentáciu.

          • Volejbal - okres

          • Basketbalové súťaže tentokrát vystriedali okresné kolá pod vysokou sieťou.Najskôr bojovali chlapci. Tí po výhre nad Hontianskymi Nemcami a po prehre so Bzovíkom zdolali žiakov zo ZŠ E.M. Šoltésovej a tak obsadili celkové 2. miesto.Dievčatá potvrdili úlohu favoritiek a nenašli na turnaji premožiteľov. Môžu sa tak tešiť nielen z prvenstva, ale aj z postupu na krajské kolo. Všetkým ďakujeme a blahoželáme

          • Beseda so spisovateľkou

          • 19. 4. 2024 sa žiaci 4. a 5. ročníka zúčastnili besedy s bývalou našou žiačkou, prekladateľkou detských kníh a spisovateľkou  Mgr. Zuzanou Dodokovou. Porozprávala nám o svojej práci, o záľubách, písaní a prekladaní kníh a svojej prvej knihe Lukášove trampoty. Veľmi nás zaujímali osudy a výber postáv jej kníh. V závere besedy sme mali autogramiádu a fotenie.

          • Kováčova Bystrica

          • Naša siedmačka Tamarka Melichová sa vo štvrtok 18. 4.  umiestnila na 2. mieste v literárnej súťaži Kováčova Bystrica. Porotu zaujala vlastnou prozaickou tvorbou Ja som to nebola.

            Naša bývalá žiačka Barborka Melichová, v súčasnosti študentka Gymnázia A.Sládkoviča v Krupine, vyhrala 1.miesto vo svojej kategórii s prózou a 1.miesto s poéziou.  Obidvom dievčatám blahoželáme!

          • DOD

          • Ďakujeme všetkým rodičom predškolákov a ich deťom, že navštívili našu školu v Deň otvorených dverí. Veríme, že sa im u nás páčilo! Veľká vďaka patrí aj našim ochotným žiakom, ktorí nám pomohli pri prezentácii školy a jej činnosti. Bol to krásny deň!Ďalšie fotografie nájdete v našich albumoch.

          • Okresné kolo matematickej olympiády

          • Dňa 3. apríla sa uskutočnilo okresné kolo matematickej olympiády.

            V kategórii Z6 sa na 2. mieste umiestnil Dávid Slávik a na 3. mieste Rastislav Maslík.

            V kategórii Z7 zvíťazil Filip Majtán, na 2. mieste sa umiestnil Maroš Levák.

            V kategórii Z8  zvíťazil Tomáš Kalina.

          • Basketbal - okres

          • Minulý týždeň sa nám opäť darilo v športe. Tentokrát naša škola organizovala okresné kolá v basketbale 3x3 na jeden kôš. V našom okrese mala táto súťaž premiéru. Najskôr sa na našom novom ihrisku predstavili dievčatá zo štyroch škôl. Po víťazstvách nad Sebechlebami a ZŠ E.M. Šoltésovej podľahli naše žiačky súperkám zo Bzovíka a tak si odniesli z turnaja pekné 2. miesto. O dva dni bojovalo o postup na krajské kolo päť chlapčenských družstiev. Žiaci našej školy nenašli na celom turnaji premožiteľa a so štyrmi výhrami a skóre 37:14 ovládli turnaj. Budú tak náš okres reprezentovať v krajskom kole. Oba turnaje mali výbornú úroveň k čomu prispeli všetky družstvá. Našim žiačkam a žiakom blahoželáme a chlapcom držíme palce v krajskom kole.

          • Okresné kolo Pytagoriády

          • 9. a  10. apríla sa uskutočnilo okresné kolo pytagoriády

            V kategórii P3 bola úspešná Sabrina Slúková

            V kategórii P6 zvíťazil Jakub Jakubička

            V kategórii P7 sa Filip Majtán umiestnil na 2. mieste a Maroš Levák na 3. mieste

            V kategórii P8 zvíťazila Dominika Daxnerová a na 2. mieste sa umiestnila Eliška Schneiderová

          • Spievanky pod Vartovkou

          • V utorok 9.4.2024 sa v našej škole spievalo, konalo sa školské kolo súťaže Spievanky pod Vartovkou. Odborná porota zložená zo spevákov a muzikantov rozhodla:

            V 1. kategórii sa na 3. mieste umiestnili dve žiačky – Annamária Michalcová z 2.C a Rebeca Rojíková z 3.C, 2. miesto – Tania Pernišová z 2.B, 1. miesto a postup do súťaže Slávik Slovenska si vyspievala Hanka Polachová z 2.B triedy.

            V 2. kategórii 3. miesto – Michal Žigmund zo 4.A, 2. miesto – Sofia Mačurová 4.B, 1. miesto a postup do súťaže Slávik Slovenska Soňa Vištiaková z 5.A triedy.

            Aj v 3. kategórii sa na 3. mieste umiestnili dve žiačky – Sofia Krajčová z 8.B triedy a Vanesa Naniašová z 8.C triedy, 2. miesto si vyspievala Dajana Jombíková z 8.C triedy, 1. miesto a postup do súťaže Slávik Slovenska získala Júlia Žigmundová z 8.A triedy.

            Srdečne blahoželáme.

          • Florbal - mladšie dievčatá - okres

          • 4. apríla sa ukončili florbalové súťaže okresným kolom mladších žiačok v Sebechleboch. Naše žiačky postúpili zo skupiny po víťazstve nad Cerovom a prehre s neskorším víťazom zo Bzovíka. V Semifinále podľahli v tesnom zápase Sebechlebom 1:2, ale chuť si napravili proti súperkám zo ZŠ EMŠ kroré porazili gólom z posledných sekúnd 2:1. Zabezpečilo im to celkové 3. miesto a bronzové medaily. Dievčatám blahoželáme a ďakujeme za reprezentáciu.

          • Blíži sa zápis do základnej školy

          • Blíži sa zápis do základnej školy, a preto sme sa rozhodli umožniť vám nahliadnuť do života prváka. Uvidíte, čo prežívali naši prváci z 1.A triedy od septembra po dnes. Usaďte sa, začíname!