• Zber papiera - vyhodnotenie

          • Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zberu papiera a aj týmto spôsobom ukázali, že ochrana životného prostredia im nie je ľahostajná. Najlepší zberači boli tradične odmenení.

            Časť zarobených peňazí poputuje do rozpočtu ZRŠ, časť do triedneho fondu.

          • Horehronské hry 5.10. 2023

          • Po ročnej odmlke sa naša škola opäť zúčastnila Horehronských hier v atletike. Na 61. ročníku pretekalo viac ako 500 športovcov z Banskobystrického kraja a naši žiaci nechýbali medzi najlepšími. Sedem medailových umiestnení a ďalších sedem umiestnení vo finálovej osmičke je skvelou vizitkou

            Nina Vicianová - 2.miesto - beh na 60m, 2.miesto - beh na 150m

            Samuel Fürhoffer - 2.miesto - skok do diaľky - 3.miesto - beh na 60m

            Martin Vician - 1.miesto - hod kriket. loptičkou,6.miesto - skok do diaľky

            Flávio Lendvorský - 2.miesto - beh na 150m,- 4.miesto - skok do diaľky

            Lenka Tvrdošinská - 3.miesto - skok do diaľky,- 4.miesto - vrh guľou

            Hana Korčoková - 5.miesto - skok do diaľky

            Liana Slúková - 6.miesto - hod ktiket. loptičkou

            Alžbeta Zelmanová - 7.miesto - skok do diaľky,8.miesto - beh na 600m

            Tesne za bránami finále skončil Lukáš Uhrík v behu na 60m.

            Všetkým blahoželáme a ďakujeme za úžasnú reprezentáciu školy aj svojich športových klubov.

          • BESEDY SO SILVIOU CAMPBELL

          • V júni 2023 besedoval s našimi žiakmi Benjamin Campbell, anglický študent na univerzite v Bristole.
            Dňa 9. 10. 2023 zavítala do školy pani Silvia Campbell , jeho mama a kedysi žiačka našej školy, dcéra pána Mgr. Mariána Hecla, bývalého riaditeľa školy. Túto príležitosť sme využili na besedy so žiakmi 9.A, 9. B, 8. A a 8.B, pretože angličtina Silvie je už podobná native speaker angličtine, teda na nerozoznanie od rodených Angličanov.

            Žiaci boli prekvapení, možno spočiatku nesmelí, ale vo ôsmych ročníkoch veľmi aktívni a konverzačne zdatní. Aj ôsmaci, aj deviataci boli veľmi radi, že Silvii rozumeli. Rozprávala sa s nimi o živote v Británii, o školskom systéme v Británii, o skúškach a testovaní, pretože pôsobí ako dozorkonajúca počas monitorovania a testovania študentov.

            Hovorila tiež o jej štúdiu na Univerzite umení v Londýne, kde študovala design obuvi, o svojej práci dizajnérky , o materiáloch, ktoré používa na výrobu topánok, o svojej ďalšej práci v oblasti properties - nehnuteľností . Žiaci sa pýtali tiež na jej obľúbenú hudbu a počasie v Británii, prečo do Británie odišla, či sa v budúcnosti plánuje vrátiť na Slovensko. Silvia povedala, že v Británii je jej druhý domov, má tam veľa britských priateľov, má tam syna, veľmi sa jej páči Londýn – jeho kultúrne možnosti, dopravné možnosti, spôsob života v Londýne – vedela by si tam predstaviť život na dôchodku. Teraz žije v blízkosti mesta Reading neďaleko Londýna. Má rada Britániu, je to krajina, ktorá každému človeku ponúka veľa príležitostí.

            V závere besedy s ôsmakmi Silvia riešila aj filozofické otázky a pochválila ich za to, ako  slušným spôsobom vedeli uviesť svoje zaujímavé otázky. Používali zdvorilostné formy otázok. Sme radi, že Silvia Campbell, ktorá pôvodne prišla na stretnutie spolužiakov zo strednej školy Gymnázium AS Krupina, nezabúda ani na svoju prvú školu – Základnú školu Jozefa Cígera Hronského v Krupine na Školskej ulici

          • Tovar bez obalu?

          • Žiaci 4. ročníka v rámci pracovného vyučovania navštívili bezobalový obchod. Pani Šípková deťom porozprávala o tom, čo všetko sa dá v takomto obchode kúpiť.