• PÍSALI SME DO TALIANSKA

          • Počas nášho projektu Comenius Many people - One Europe = Veľa ľudí – jedna Európa sme mali družbu s talianskou školou v mestečku Misterbianco na Sicílii. Naše kontakty sa obnovili tento rok a vymenili sme si pozdravy s pani učiteľkami zo školy Leonardo da Vinci Misterbianco.

            Poslali nám list od svojich žiakov zo 7.B triedy v anglickom jazyku. Preto sme so žiakmi 7.B odpovedali po anglicky – žiaci opísali svoje záľuby, obľúbené jedlá, športy, spevákov, predmety v škole, školský život, domácich miláčikov, voľnočasové aktivity. Pridali sme ešte listy od žiakov 9.B, ktorí odpovedali na dve otázky: Čo by si robil na tvojej ideálnej dovolenke a kde by si ju prežil ? Čo by si zmenil vo svete, keby si mal tú moc ? Učili sme sa podmienku WOULD. Veríme, že naše listy sa budú talianskym žiakom páčiť a zaujmú ich. Tešíme sa na ich odpovede.

          • Oznam

          • S hlbokým zármutkom oznamujeme, že zomrela bývalá riaditeľka školy,  pani Anna Kolesová.

            Čest jej pamiatke.

          • Lyžiarsky výcvik 7. ročník

          • Na lyžiarskom výcviku sa máme skvele. Privítalo nás krásne prostredie Západných Tatier a hneď od druhého dňa aj nádherné slnečné počasie. Uvodné dni sme využili na spoznanie strediska a začalo sa pracovať na zdokonaľovaní. Pokroky sú zrejmé nielen u začiatočníkov, ale aj pokročilí zistili ako sa ešte posunúť vpred. Dnešné voľné popoludnie určené na povinný oddych nám spestrila prednáška záchranára Horskej záchrannej služby. Žiaci sa tak dozvedeli veľa aj o tom ako sa na horách správať, či správne reagovať pri zranení. Už sa všetci tešíme na zajtrajšie lyžovanie.

            Aj zvyšok lyžiarskeho sme si užili. V záverečný deň nám už tak slniečko síce nesvietilo, spokojné tváre žiakov ale áno. Zvládli sme to skvele a už cestujeme domov.

          • Dejepisná olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 8.2.2023 sa v priestoroch CVČ Domček Krupina konalo okresné kolo dejepisnej olympiády. V kategórii C (deviataci) zvíťazil Filip Pakši. V kategórii D (ôsmaci) zvíťazil Russel Ján Macko, druhý skončil Jakub Posádka. V kategórii E ( siedmaci) zvíťazil Filip Bradáč, na 2. mieste sa umiestnil Flavio Lendvorský. V kategórii F (šiestaci) na  2. mieste skončil Maroš Levák. Víťazi postupujú na krajské kolo. Všetkým ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy, postupujúcim držíme palce v krajskom kole.

          • Španielski učitelia v našej škole

          • Nadviazali sme spoluprácu so španielskou školou v meste Petrer, v blízkosti letoviska Alicante pri Stredozemnom mori. Táto škola má záujem o spoluprácu v ekologickej oblasti a výmenu žiakov a učiteľov. Riaditeľ školy Javier Vidal a učiteľ angličtiny Segundo Moya prídu k nám na návštevu od 14. marca do 17. marca 2023 a budú pozorovať, ako učíme anglický jazyk a telesnú výchovu. Naše prvé online stretnutie sa uskutočnilo 25.1.2023.

            Táto akcia patrí do mobilít projektu Erasmus +. Zahrňuje všeobecné pozorovanie školského života, vzdelávacieho systému na Slovensku, oboznámenie sa s minulými projektami Comenius a Erasmus +, s metodikou vyučovania, zoznámenie sa s učiteľmi a žiakmi našej školy. Dňa 16. marca sú naplánované tvorivé dielne v oblasti ekológie – an eco workshop španielskych učiteľov s viacerými triedami našej školy. Program pre španielskych učiteľov bude pokračovať aj popoludní návštevami Banskej Štiavnice, Zvolena a Banskej Bystrice.

            V španielskej škole sa učia deti vo veku od 3 do 12 rokov, škola má 600 žiakov a 45 učiteľov. Žiaci majú 3 hodiny anglického jazyka týždenne. Tešíme sa na nové zážitky a výmenu skúseností, neskôr aj na výmenu žiakov a učiteľov, ak sa naša spolupráca vyvinie úspešne.

          • ŠALIANSKY MAŤKO - okresné kolo

          • Dňa 12. januára 2023 sa uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese povestí Šaliansky Maťko. V prvej kategórii získal Matej Ivan druhé miesto a Laura Tanečková získala tretie miesto. V tretej kategórii sa umiestnila na druhom mieste Alexandra Sliacka. Všetkým srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy.

          • Matematická olympiáda

          • V stredu 25. januára sa uskutočnilo okresné kolo MO v kategórii Z5 a Z9. Z našej školy na okresné kolo postúpilo 9 žiakov. V kategórii Z9 bezkonkurenčne zvíťazil Jakub Kalina, postupuje na krajské kolo. V kategórii Z5 1.-2. miesto obsadil Rastislav Maslík, získal plný počet bodov. Úspešnými riešiteľmi boli aj Jakub Jakubička, Marcel Jendreják a Erik Bačinský. Všetkým žiakom ďakujeme za reprezentáciu školy a blahoželáme víťazom.

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Výsledky školského kola v školskom roku 2022/2023

            I. kategória (2. až 4. ročník)

            POÉZIA:

            1. miesto: Ján Göbölös

            2. miesto: Nela Sopóciová

            3. miesto: Lea Beniačová

            PRÓZA:

            1. miesto: Dominika Sopková

            2. miesto: Ela Korčoková

            3. miesto: Laura Tanečková

            II. kategória (5. a 6. ročník)

            POÉZIA:

            1. miesto: Hana Korčoková

            2. miesto: Sofia Alakšová a Terézia Hrabovská

            3. miesto: Alex Pupala a Terézia Tancerová

            PRÓZA:

            1. miesto: Viliam Neurath

            2. miesto: Lenka Lederleitnerová

            III. kategória (7. až 9. ročník)

            POÉZIA:

            1. miesto: Jakub Posádka

            2. miesto: Sára Bavalová a Sofia Krajčová

            3. miesto: Michal Ruman a Russel Ján Macko

            PRÓZA:

            1. miesto: Regina Maliniaková

            2. miesto: Júlia Žigmundová

            3. miesto: Alexandra Sliacka

            Víťazom srdečne gratulujeme a prajeme im veľa úspechov v okresnom kole. Vďaka a uznanie patrí všetkým zúčastneným. Veď nakoniec víťazmi sú všetci tí, ktorí denne prekonávajú seba samých a robia svet lepším a krajším.

            Vaša porota