• Školský vicemajster SR vo volejbale

          • Historický úspech v podobe striebornej priečky pre ZŠ J. C. Hronského priniesli dievčatá po dvojdňovom Superfinále v Šamoríne. Na podujatí súťažilo 1200 účastníkov v deviatich športoch. Naše žiačky tu reprezentovali nielen svoju školu a mesto Krupina, ale aj Banskobystrický kraj vo volejbale štvoríc (midivolejbal). Dievčatám ďakujem za príkladný prístup počas turnaja a blahoželám k úžasnému umiestneniu. Ide totiž o prvú medailu z MSR v kolektívnych športoch v histórii školy!!! Vďaka patrí aj trénerom TJŠK VK Krupina za ich nenahraditeľnú prácu. Bolo to krásne vyvrcholenie školských športových súťaží v tomto školskom roku, počas ktorého sa našej škole podarilo vybojovať množstvo úspechov. Michal Strelec

          • Exkurzia 3.B: Hasičský záchranný zbor v Krupine

          • Byť hasičom nie je práca, ale poslanie. Za posledné roky ich práca vzrástla. Ich špecializáciou už nie je len oheň, ale aj autonehody, povodne, ekologické havárie, požiarny dozor a mnoho ďalších vecí a v neposlednom rade záchrana ľudských životov. Touto cestou by sme chceli v mene 3.B triedy poďakovať krupinským hasičom za ich oddanosť k práci. Ukázali nám, že ich práca je náročná a že je potrebná riadna dávka odvahy a trpezlivosti. Anna Stankovičová

          • ENGLISH STAR

          • Dňa 21. 6. sme vyhodnotili súťaž English Star. Tejto súťaže sa v školskom roku 2022/2023 zúčastnilo 672 škôl a vyše 22 000 súťažiacich na celom Slovensku. Sme radi, že sme sa v tejto súťaži nestratili. Na našej škole sa do súťaže zapojilo 79 žiakov.  Päť žiakov dosiahlo výsledok 100 %: Dorota Sekerková (1. roč.), Samuel Palovič (1. roč.), Filip Majtán (6. roč.), Russel Ján Macko (8. roč.), Barbora Binderová ( 9. roč. ).

            19 žiakov získalo 99 – 95 %, 13 žiakov získalo 94 – 90 %, 26 žiakov získalo 89 – 80 %. Spolu 63 žiakov získalo zlatú medailu. Všetci žiaci dostali diplom a vecné ceny.

          • Výlet - Hrušovský keľavník - DRUHÁCI

          • Hrušovský keľavník je projekt Hontiansko-ipeľského osvetového strediska vo Veľkom Krtíši, ktorého cieľom je priblížiť mladšej generácii tradičný život našich predkov, ich remeslá, dedinskú architektúru, odev, gastronómiu a pritom sa aj zabaviť. Žiaci mali možnosť vyskúšať si prácu s konopami, nazrieť do starej kováčskej vyhne a sledovať kováča pri práci, zahrať sa detské dedinské hry, či ochutnať tradičné hrušovské koláče – lepníky, ktoré im prichystali šikovné gazdiné. Spoznali tiež miestne povesti a legendy.

          • BESEDY S BENOM CAMPBELLOM

          • Dňa 15.6.2023 sme mali na našej škole 3 netradičné hodiny anglického jazyka. Približne 50 žiakov zo 7.C, 9.A, 9.B a 7.B besedovalo s britským hosťom, 19– ročným študentom z Bristolu, Benjaminom Campbellom. Je vnukom Mgr. Mariána Hecla, jeho mama, Sylvia Campbell – Heclová, pochádza z Krupiny a bola žiačkou našej školy.

            Ben našich žiakov zaujal a zapojil ich do diskusie. Rozprávali sa o britských školách, školských uniformách, o voľnom čase, cestovaní po Európe a po svete, jedlách, knihách, počítačových hrách, o štúdiu na vysokej škole, ktoré je v Británii veľmi drahé. Ben študuje podnikanie a manažment. Stretáva sa na škole a priatelí sa aj so slovenskými a českými študentami, na univerzite v Bristole ich je asi 15 a majú svoj záujmový klub. Chutí mu slovenské jedlo. Pochválil starkú, pani učiteľku Mgr. Heclovú, za jej kuchárske umenie. Precestoval veľa krajín. Až na konci tretej besedy prezradil, že hovorí slovensky, aby to žiakov nenútilo rozprávať sa s ním v našom jazyku. Pochválil ich za konverzáciu v anglickom jazyku.

            Ben si pozrel aj náš nový športový areál vedľa školy, bol z tohto športoviska príjemne prekvapený. Ukázali sme mu jazykové učebne a projektové nástenky. Povedal, že naposledy bol v našej škole ako 9- ročný a odvtedy zmenila svoj vzhľad k lepšiemu. Podobne pochválil mesto Krupina a jeho okolie.

            Ďakujeme za návštevu a za Tvoje zaujímavé rozprávanie, Ben!

          • OSVIENČIM 2023

          • UŽ TRADIČNE NAŠI ŽIACI NAVŠTÍVILI KONCENTRAČNÝ TÁBOR V OSVIENČIME. SYMBOLICKY, V DEŇ PRVÉHO TRANSPORTU, KTORÝ DOVIEZOL NEVINNÝCH ĽUDÍ DO TÁBORA SMRTI.

          • Spievanky pod Vartovkou

          • 4. 6. 2023 bol Amfiteáter Viliama Polónyiho centrom folklóru a ľudovej piesne. Konal sa 43. ročník "SPIEVANKY POD VARTOVKOU" v téme "Smelý zajko na špacírke". Z našej školy sa výborne umiestnili

            I. kategória:  Hana Poláchová - 1. miesto, Tania Pernišová - 3. miesto

            II. kategória: Soňa Vištiaková - 3. miesto

            III. kategória: Júlia Žigmundová - 2. miesto

          • Druháci na ZHZ vo Zvolene

          • Žiaci 2.C sa zúčastnili literárneho pásma v rámci ZHZ v Krajskej štátnej knižnici Ľudovíta Štúra vo Zvolene. Herci z divadla J.G. Tajovského čítali deťom z knihy Zázračná cesta králika Eduarda a porovnávali s divadelným predstavením pre deti. Poukazovali na rozdiely v menách, kostýmoch... Zaspievali piesne z inscenácie. Na záver si deti mohli vyskúšať manipulovať s originálnymi bábkami. Lucia Kovalčíková

          • HRUŠOVSKÝ KEĽAVNÍK

          • alebo ako oslobodiť zbojníka PIŠTU.

             Žiaci 3. ročníka 1. júna zavítali do obce Hrušov, kde strávili veľmi vydarené dopoludnie.