• Zber papiera
          • Zber papiera

          • Vážení rodičia!

            Oznamujem Vám, že sa na našej škole znovu uskutoční zber papiera. Zber sa bude realizovať pondelok 5.12.2022 od 7.00 hod. do 17.00 hod., utorok 6.12.2022 od 7.00 hod. do 17.00 hod. a v stredu 7.12.2022 od 7.00 hod. do 17.00 hod. Zbierať sa bude zvlášť listový, novinový papier, riadne zabalený a previazaný (nie v kartónovej škatuli) a domáci kartón poskladaný a previazaný, alebo zabalený v kartónovej škatuli. Škola v žiadnom prípade nebude brať lisovaný a priemyselne zviazaný kartón z podnikov a prevádzok. p. školník má právo rozhodnúť o neprevzatí papiera ak nespĺňa horeuvedené náležitosti, tento si potom musíte odviezť naspäť.

            Mgr. Gálik Július, riaditeľ školy

          • Deň pozdravov

          • V stredu , 23. novembra , sme si pripomenuli Deň pozdravov, ktorý sa oslavuje na celom svete
            21. novembra. So žiakmi 7. B triedy sme na hodine cudzieho jazyka písali pozdravy v anglickom,
            slovenskom a francúzskom jazyku pre našich priateľov v Chorvátsku , v Taliansku a vo Francúzsku.
            Pozdravili sme aj bývalých učiteľov našej školy.
            Okrem pekne vyzdobených listov sme im poslali želania : veľa zdravia , šťastia a spokojnosti v živote.
            So školami v Chorvátsku ( Osnovna škola Krapinske Toplice ) a  v Taliansku ( Leonardo da Vinci School
            Misterbianco ) sme robili projekty Erasmus a Comenius na témy Priatelíme sa s ekológiou = We are
            eco- friendly a Veľa ľudí , jedna Európa = Many people , one Europe. Na obidva projekty a na
            družobné
            návštevy máme tie najkrajšie spomienky. 

          • OLYMPIÁDA ANGLICKÉHO JAZYKA

          • V dňoch od 7. do 14. novembra 2022 sa konala OLYMPIÁDA ANGLICKÉHO JAZYKA.

            Ešte nikdy na našej škole sme nemali takú účasť na olympiáde, spolu 21 žiakov.

            V kategórii 1A súťažilo 12 siedmakov.

            V kategórii 1B súťažilo 9 ôsmakov a deviatakov.

            Do okresného kola postupujú Dominika Daxnerová a Martina Melichová.

            Súťaž mala výbornú úroveň , aj v písomnej, ale najmä v ústnej časti.

            Žiaci obidvoch kategórií prejavili výborné tvorivé schopnosti

            pri vymýšľaní minulého príbehu podľa obrázka tzv. Picture story

            a presvedčili porotu aj o svojich schopnostiach argumentovať

            v dialógu s porotou, táto úloha sa nazýva Role play.

            Výsledky sú nasledovné:

            Kategória 1A – siedmaci:

            3. miesto Tomáš Gonda a tiež 3. miesto Sára Bavalová

            2. miesto Alžbeta Zelmanová

            1. miesto Dominika Daxnerová

            Kategória 1B – ôsmaci a deviataci:

            3. miesto Xénia Lvomská

            2. miesto Timea Bartíková

            1. miesto Martina Melichová

            Ďakujeme všetkým za úspešné riešenie úloh a ich snaživosť v príprave.

          • Bubnovačka 2022 - Aby deti bolo počuť

          • Vďaka PaedDr. Lenke Neurathovej sme sa zamysleli nad vážnymi témami, ktoré mnohých z nás trápia. Už vieme, že naše problémy treba riešiť a kde hľadať pomoc. Ďakujeme!

          • iBobor 2022/23

          • Informatická súťaž, ktorej symbolom je usilovný, inteligentný a čulý bobor, sa v tomto školskom roku konala v týždni od 7. novembra do 11. novembra.

            Hlavným cieľom súťaže, ktorá prebieha v mnohých krajinách, je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie (IKT) u všetkých žiakov.    Gratulujeme úspešným riešiteľom.     iBobor-2022-vysledky.xlsx​​​​​​​

            Z našej školy sa súťaže zúčastnilo 140 žiakov: 

            38 žiakov v kategórii Kadet (7. novembra),

            42 žiakov v kategórii Benjamín (9. novembra), 

            36 žiakov v kategórii Bobrík (11. novembra),

            24 žiakov v kategórii Drobec (8. novembra).

             

          • NAJ ŠKOLA - RTVS 12.11.

          • Pamätáte sa na to, že sa naša škola v minulom školskom roku zapojila do súťaže RTVS o naj školu? Áno, boli sme úspešní a dostali sme sa až do finálového natáčania v štúdiu. A prečo to spomíname? V sobotu 12.11 o 9:20 sa na obrazovkách RTVS môžete pozrieť práve na to, ako sme bojovali a reprezentovali našu školu. Bol to zážitok.

          • Zuzku čaká krajské kolo

          • Dňa 9.11.2022 sa v CVČ konalo okresné kolo olympiády zo SJL. Našu školu reprezentovala Zuzka Králiková z 9.B triedy, ktorá sa stala víťazkou školského kola. V konkurencii najlepších žiakov zo škôl celého okresu získala 1. miesto a postup do krajského kola. Gratulujeme a držíme palce!

          • Deviataci a ôsmaci v divadle

          • V utorok 8.11. žiaci ôsmeho a deviateho ročníka zavítali do DJGT vo Zvolene, kde si pozreli jednu z najhrávanejších divadelných hier Jozefa Gregora Tajovského - Ženský zákon.

          • Tretiaci v podzemí Krupiny

          • V pondelok 7. 11. sa naše dve tretiacke triedy (3.A a 3.B) zúčastnili na exkurzií v podzemí nášho mesta Krupina. Exkurziou ich sprevádzali pán Ľubomír Šmakal, pani Ing. Stanislava Pavlendová a Mgr. Marián Pramuka.

             Žiaci sa pútavou formou dozvedeli informácie o tom, na čo v minulosti podzemné chodby slúžili a aký význam mali pre naše obyvateľstvo. Deti si vypočuli rozprávku a na chvíľu sa tak preniesli do minulosti. Na vlastnej koži sa presvedčili, ako sa cítili ľudia v minulosti, keď nebola elektrina, televízory, mobilné telefóny, ale iba horúce tlejúce sviečky, ktoré im dali pocit aspoň malého svetla, tepla a bezpečia. Ešte raz chceme veľmi pekne poďakovať vedeniu ,,Krupinského podzemia".

          • Zdravá výživa - prednáška a ochutnávka

          • Opäť sme si na našej škole urobili NAJ deň a tentokrát sme ho viedli v duchu zdravej výživy. Tematicky sme si ho pomenovali TEKVICOVÉ a JABLKOVÉ HODY.

            Posledné októbrové týždne sme sa v škole zamerali na zdravú výživu a vytvorili sme výstavku zo zdravých potravín, ktorú si mohli žiaci jednotlivých tried pozrieť a dozvedieť sa zaujímavosti o zdravej výžive. V triedach žiaci za pomoci vyučujúcich zhotovili zaujímavé výtvory z ovocia a zeleniny. Na hodine biológie prezentovali žiaci projekty o stromoch, ktoré sú spojené s témou zdravej výživy. Práce a projekty žiakov boli vystavené vo vestibule našej školy.

             

             

          • Beseda s historikom mesta

          • Žiaci 5.A a 5.B sa na dejepise učia tému „Ako pracuje historik“. Preto sme pozvali do školy historika mesta Krupina - PhDr. Miroslava Lukáča. Kto má rozprávať o tejto téme žiakom, ak nie práve on ?

            Piataci sa dozvedeli, ako sa dostal ku práci historika, čo je na práci historika pekné a zaujímavé, čo je v jeho práci ťažké a problematické. Priniesol im mnohé knihy, ktoré napísal on sám, alebo bol ich spoluautorom. Žiaci 5.B si podrobne pozreli nástenný kalendár historických pohľadníc Krupiny, ktoré má pán Lukáč vo svojej zbierke. Žiaci 5.A sa snažili prečítať latinské texty a dozvedeli sa, čo znamenajú niektoré latinské slová. Piatakov zaujímalo rozprávanie o archívoch, archívnych materiáloch, o Zvolenskom zámku, o Banskej Štiavnici, o stredovekej Krupine, o Alžbete Báthoryovej – Čachtickej pani, o Andrejovi Sládkovičovi a jeho básni Marína. Pochvala patrí nielen pánovi historikovi za jeho zaujímavé rozprávanie, ale aj všetkým piatakom za pozorné počúvanie, za ich aktivitu a otázky.

          • Rozsvietený park

          • Opäť sme si na našej škole urobili NAJ deň a tentokrát sme ho viedli v duchu zdravej výživy. Tematicky sme si ho pomenovali TEKVICOVÉ a JABLKOVÉ HODY.

            Žiaci si mohli doma za pomoci rodičov, starých rodičov, súrodencov vyrezať tekvice, alebo si ich priniesť do školy, kde im pomohli pani učiteľky a pani vychovávateľky.

            V podvečerných hodinách bola dokorán otvorená brána našej školy pre rodičov, starých rodičov, priateľov školy, aby sa s nami podelili o pekný zážitok z rozsvietených tekvíc, ktoré deti a pani vychovávateľky ŠKD Slniečko rozložili po školskom parku. Zároveň mohli ochutnať jablkovo-tekvicové pochutiny, ktoré pripravili rodičia našich žiakov a zamestnanci školy.

            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať rodičom za ochotu a spoluprácu pri zorganizovaní tekvicovo-jablkových hodov. S Vašou pomocou a zásluhou sme vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru, rozsvietili sme školský park a uspokojili chuťové poháriky za čo Vám patrí veľká vďaka.

          • Október - Mesiac úcty k starším

          • Žiaci v ŠKD si MESIAC ÚCTY K STARŠÍM pripomenuli návštevou a  tanečným vystúpením v klube dôchodcov, ale aj vyhotovením jesenných kytíc pre starkých.

        • Druháci boli na exkurzii v Tropical World
          • Druháci boli na exkurzii v Tropical World

          • Druháci boli na exkurzii v Tropical World - kontaktná ZOO vo Zvolene. Cesta začala vlakom z Krupiny do Zvolena. Najviac sa nám páčilo prechádzať cez tunel. V Tropical World nás hneď srdečne privítali. Vypočuli sme si pravidlá, ktoré musíme dodržať, aby sme boli v bezpečí my i zvieratá. Prednáška bola naozaj zaujímavá, no najviac sa nám páčilo hladkať a podržať si agamu, chameleóny, lemura, korytnačku, pavúky, žabky, hady, krokodíla a kajmana. Obdivovali sme flóru prostredia, akváriá a teráriá. Na záver sme si kúpili na pamiatku figúrky jašterov.... a spokojne sme sa ponáhľali do školy. Dúfame, že sa naše fotky budú páčiť a budú aj inšpiráciou, kam za prírodou. My sa tam určite radi vrátime :D Ďakujem rodičom, ktorí sponzorsky prispeli.  FOTO

          • Piataci navštívili hvezdáreň a planetárium

          • Aj v tomto školskom roku sa naši piataci zúčastnili geografickej exkurzie v Krajskej hvezdárni a planetáriu M. Hella v Žiari nad Hronom. Vo hviezdnej sále si na sférickej projekčnej ploche pozreli, ako to vyzerá vo vesmíre a na jednotlivých planétach Slnečnej sústavy. Dozvedeli sa, aké súhvezdia môžu nájsť na nočnej oblohe v jednotlivých ročných obdobiach. Ďalej si svoje poznatky o planétach, Mesiaci a pohyboch našej Zeme preverili v UFO sále a nakoniec im bolo umožnené pozorovanie Slnka na solárnej terase prostredníctvom špeciálnej astronomickej techniky.