• Zdravá výživa - prednáška a ochutnávka

          • Opäť sme si na našej škole urobili NAJ deň a tentokrát sme ho viedli v duchu zdravej výživy. Tematicky sme si ho pomenovali TEKVICOVÉ a JABLKOVÉ HODY.

            Posledné októbrové týždne sme sa v škole zamerali na zdravú výživu a vytvorili sme výstavku zo zdravých potravín, ktorú si mohli žiaci jednotlivých tried pozrieť a dozvedieť sa zaujímavosti o zdravej výžive. V triedach žiaci za pomoci vyučujúcich zhotovili zaujímavé výtvory z ovocia a zeleniny. Na hodine biológie prezentovali žiaci projekty o stromoch, ktoré sú spojené s témou zdravej výživy. Práce a projekty žiakov boli vystavené vo vestibule našej školy.

             

             

          • Beseda s historikom mesta

          • Žiaci 5.A a 5.B sa na dejepise učia tému „Ako pracuje historik“. Preto sme pozvali do školy historika mesta Krupina - PhDr. Miroslava Lukáča. Kto má rozprávať o tejto téme žiakom, ak nie práve on ?

            Piataci sa dozvedeli, ako sa dostal ku práci historika, čo je na práci historika pekné a zaujímavé, čo je v jeho práci ťažké a problematické. Priniesol im mnohé knihy, ktoré napísal on sám, alebo bol ich spoluautorom. Žiaci 5.B si podrobne pozreli nástenný kalendár historických pohľadníc Krupiny, ktoré má pán Lukáč vo svojej zbierke. Žiaci 5.A sa snažili prečítať latinské texty a dozvedeli sa, čo znamenajú niektoré latinské slová. Piatakov zaujímalo rozprávanie o archívoch, archívnych materiáloch, o Zvolenskom zámku, o Banskej Štiavnici, o stredovekej Krupine, o Alžbete Báthoryovej – Čachtickej pani, o Andrejovi Sládkovičovi a jeho básni Marína. Pochvala patrí nielen pánovi historikovi za jeho zaujímavé rozprávanie, ale aj všetkým piatakom za pozorné počúvanie, za ich aktivitu a otázky.

          • Rozsvietený park

          • Opäť sme si na našej škole urobili NAJ deň a tentokrát sme ho viedli v duchu zdravej výživy. Tematicky sme si ho pomenovali TEKVICOVÉ a JABLKOVÉ HODY.

            Žiaci si mohli doma za pomoci rodičov, starých rodičov, súrodencov vyrezať tekvice, alebo si ich priniesť do školy, kde im pomohli pani učiteľky a pani vychovávateľky.

            V podvečerných hodinách bola dokorán otvorená brána našej školy pre rodičov, starých rodičov, priateľov školy, aby sa s nami podelili o pekný zážitok z rozsvietených tekvíc, ktoré deti a pani vychovávateľky ŠKD Slniečko rozložili po školskom parku. Zároveň mohli ochutnať jablkovo-tekvicové pochutiny, ktoré pripravili rodičia našich žiakov a zamestnanci školy.

            Touto cestou by sme sa chceli poďakovať rodičom za ochotu a spoluprácu pri zorganizovaní tekvicovo-jablkových hodov. S Vašou pomocou a zásluhou sme vytvorili nezabudnuteľnú atmosféru, rozsvietili sme školský park a uspokojili chuťové poháriky za čo Vám patrí veľká vďaka.

          • Október - Mesiac úcty k starším

          • Žiaci v ŠKD si MESIAC ÚCTY K STARŠÍM pripomenuli návštevou a  tanečným vystúpením v klube dôchodcov, ale aj vyhotovením jesenných kytíc pre starkých.

        • Druháci boli na exkurzii v Tropical World
          • Druháci boli na exkurzii v Tropical World

          • Druháci boli na exkurzii v Tropical World - kontaktná ZOO vo Zvolene. Cesta začala vlakom z Krupiny do Zvolena. Najviac sa nám páčilo prechádzať cez tunel. V Tropical World nás hneď srdečne privítali. Vypočuli sme si pravidlá, ktoré musíme dodržať, aby sme boli v bezpečí my i zvieratá. Prednáška bola naozaj zaujímavá, no najviac sa nám páčilo hladkať a podržať si agamu, chameleóny, lemura, korytnačku, pavúky, žabky, hady, krokodíla a kajmana. Obdivovali sme flóru prostredia, akváriá a teráriá. Na záver sme si kúpili na pamiatku figúrky jašterov.... a spokojne sme sa ponáhľali do školy. Dúfame, že sa naše fotky budú páčiť a budú aj inšpiráciou, kam za prírodou. My sa tam určite radi vrátime :D Ďakujem rodičom, ktorí sponzorsky prispeli.  FOTO

          • Piataci navštívili hvezdáreň a planetárium

          • Aj v tomto školskom roku sa naši piataci zúčastnili geografickej exkurzie v Krajskej hvezdárni a planetáriu M. Hella v Žiari nad Hronom. Vo hviezdnej sále si na sférickej projekčnej ploche pozreli, ako to vyzerá vo vesmíre a na jednotlivých planétach Slnečnej sústavy. Dozvedeli sa, aké súhvezdia môžu nájsť na nočnej oblohe v jednotlivých ročných obdobiach. Ďalej si svoje poznatky o planétach, Mesiaci a pohyboch našej Zeme preverili v UFO sále a nakoniec im bolo umožnené pozorovanie Slnka na solárnej terase prostredníctvom špeciálnej astronomickej techniky. 

          • NEMOŽNO MI ŤA NEĽÚBIŤ!

          • Vyučovanie slovenského jazyka a literatúry môže byť veľmi zaujímavé. Žiaci 8.A a 8.B čítali a analyzovali v Parku Andreja Sládkoviča lyricko-epickú ľúbostnú básnickú skladbu Marína priamo pri soche jej autora.

          • Medzinárodný deň čokolády

          • Dňa 13. septembra 2022 na Svetový deň čokolády sme si na našej škole osladili život. Čokoláda je chutná pochúťka, ktorej nikdy nie je dosť. Vedia to aj v Hniezdnom - v čokoládovni Nestville, ktorá nám poskytla k tejto akcii sponzorstvo. Žiaci počas dňa ochutnávali dražé z rôznych druhov čokolád, medzi ktorými nechýbala ani ružová. Počas mesiaca september sa zapojili do súťaže o najkrajší návrh obalu na čokoládu. Víťazi si dnes prebrali sladké ceny. Gratulujeme!

          • ŠKD - Štafetový beh 2022

          • Klubáci ŠKD Slniečko sa presunuli cez celé mesto na mestský štadión. Po zahriatí sa rozcvičili a začína sa inštruktáž. Štvrtáci v spomalenom a následne aj v zrýchlenom pohybe vysvetlia ostatným, čo je štafetový beh. Po rozdelení žiakov nastáva samotný beh. Štvrtáci, tretiaci a druháci sú v súťaži ako doma. Prváci si ju užívajú. Nikomu nevadí, že občas niekto zabudne odovzdať štafetový kolík. Nikomu nevadí ani to, že žltí odovzdávajú kolík inému družstvu. Počas behu sa aj tak kolík niekoľkokrát do svojho tímu vráti. Podstatné je, že všetci došli do svojho cieľa, zašportovali si, zabavili sa a spoznali niečo nové!

        • Oznam ŠJ
          • Oznam ŠJ

          • Pevná linka školskej jedálne nefunguje a preto Vás prosím, aby ste svoje deti vyhlasovali na číslach: 0918 25 83 85 alebo 0903 72 23 61, najlepší spôsob je SMS správou.

            Za pochopenie ďakujem. Vedúca ŠJ

          • Deň zvierat

          • Vo štvrtok bolo v školskom parku veselo. Pri príležitosti Svetového dňa ochrany zvierat (4.10.) si žiaci mohli priniesť svoje obľúbené zvieratko a predstaviť ho spolužiakom. FOTO